2021. július. 29., csütörtök - Márta, Flóra.
hirdetés
hirdetés

Így hat a mefedron - videó!

A Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság kábítószerlistákért felelős szakbizottsága 2010. augusztus 30-án javaslatot tett a kábítószerügyi koordinációs feladatokért felelős nemzeti erőforrás miniszternek a mefedron elnevezésű anyag betiltására.

A mefedronnak semmilyen gyógyhatása és háztartásban hasznosítható tulajdonsága nincsen, az egészségre rendkívül veszélyes, a fiatalok és kisgyermekek számára pedig különösen káros. A mefedront ezért a 25 EU tagországból jelenleg 11-ben már betiltották.

Mit tudunk a mefedronról?

MephedronA mefedront elsősorban porként árulják, de kapszulába töltve és tablettaként is előfordul. A mefedron használat hazai elterjedtsége pontosan nem ismert, de növekvő jelenlétére egyre több információ utal. A mefedront kezdetben „ecstasy” tablettaként árulták, de 2009 vége óta különféle márkaneveken, valamint tiszta hatóanyagként is hirdetik az interneten. A szer közelmúltban való felbukkanása folytán hosszú távú vizsgálati eredmények még nem léteznek. A hatásokról, mellék- és utóhatásokról a fogyasztóktól viszont vannak adatok.

Az Index kipróbálta a mefedront

 

További információk a Gyermekéveken!

(forrás: Gyermekévek, Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.