hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

 

Húsevő halat tettek vegetáriánussá

A fekete királyhal vagy fekete lazac igazi húsevő hal, néhány baltimore-i kutató, Aaron Watson, Frederic Barrows és Allen Place azonban úgy döntött, hogy megszelídíti a halat, írja az Index.

Nem háziasítani akarták, ezt már halászfarmok százai megtették előtte. Arra vállalkoztak, hogy a húsevő halat vegetáriánussá teszik. Az elképzelést tett követte, a kutatók a Columbus Centerben kísérleteztek a hallal négy éven keresztül.

Mindenféle fehérjedús növényt, zsírsavakat adtak a halnak, míg végül sikerült kifejleszteni a tökéletes keveréket. A cobia vegetáriánussá tétele az első ilyen kísérlet a University of Maryland Center for Environmental Science történetében.

Nem öncélú kutatásról van szó, a kísérlet végső célja, hogy alternatív tápanyagot biztosítsanak a ragadozó halaknak, megkímélve így az óceánok kishal-állományát. Az egyre gyorsabban fejlődő és egyre fontosabb haltenyésztés ugyanis szinte kiirtja az óceánokból a kisebb halakat, mint a szardínia vagy a szardella, esetleg a menhaden – közli az Index.

(forrás: Index)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink