hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Humanoid robot segíthet a pszichoterápiában

Egy kínai gyár olyan hiperrealisztikus humanoid robotokat fejleszt, amelyeket a felesztők szerint a pszichoterápiában és a tanácsadásban lehetne használni, írja Az Üzlet.

A Reuters tudósítása szerint a Kína északkeleti tengerparti városában, Dalianban található gyárban nyakig érő szilikonmaszkok hevernek szilikon karok és lábak mellett, miközben testetlen fejek vannak kiállítva, és különböző építési stádiumban lévő humanoid robotok állnak a közelben. A humanoid robotok a legösszetettebb típusú robotok, amelyek mesterséges intelligenciát használnak arra, hogy megtanulják felismerni az emberi viselkedést és utánozzák azt, írja a lap.

„Sok alapvető modell és algoritmus létezik, amelyek általában nyílt forráskódúak, és amelyeket mindenki használ” – mondta Li Boyang, az Ex-Robot vezérigazgatója. „Mi azonban inkább arra koncentrálunk, hogyan tegyük lehetővé, hogy a mesterséges intelligencia felismerje és kifejezze az érzelmeket. Ezért az általunk készített modell multimodális és érzelmi kifejeződésre képes. Képes érzékelni a környezetet és megfelelő visszajelzést adni az arcról” – mondja a cégvezető.

A vezérigazgató úgy véli, hogy a humanoid robotok biztosan teret nyernek majd az egészségügyben és az oktatásban. Hozzátéve: a pszichológiai tanácsadás és az egészségügy egyértelműen  jövőbeli alkalmazás forgatókönyvének része.

Illusztráció (kalhh képe a Pixabay-en)
Illusztráció (kalhh képe a Pixabay-en)

(forrás: AzÜzlet.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!