hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Horváth Ildikó: Az embereket jobban kiszolgáló egészségügyre van szükség

Egészségfejlesztés, egészségnevelés, egészségmegőrzés – ezen területek fejlesztését tartja a legsürgetőbbnek az egészségügyért felelős államtitkár. Horváth Ildikó az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: az alapellátás erősítése mellett jobban szervezett, integráltabb szakellátásra van szükség.

Horváth Ildikó szerint fontos, hogy az embereket jobban kiszolgáló rendszer jöjjön létre. Szerinte az ellátásnak betegközpontúnak kell lennie, ezért az időpontfoglalást is egyszerűbbé kell tenni. Az államtitkár szerint nagyon átlátható szabályozásra van szükség, hogy az állam pénzén működtetett intézményekben a közellátás folyjon.

Olyan koncepciót szeretnének kialakítani az elkövetkező évekre, ami által egy erősebb, jól működő egészségügyi rendszer alakulhat ki a közellátásban, emellett pedig fontosak azok a magánellátások is, amelyekre igény van. Fontos, hogy itthon tudják tartani az állami ellátórendszerben az orvosokat, őket megbecsülve, megfizetve, tette hozzá.

Az orvosok helyzetéről azt mondta: fontos, hogy a megbecsültséget azáltal is érezhessék, hogy megfizetik azt a munkát, amit elvégeznek, írja a TV honlapja.

(forrás: Echo TV)
hirdetés

Könyveink