hirdetés
2024. augusztus. 14., szerda - Marcell.
hirdetés

Hét magyart fertőzött meg itthon a nyugat-nílusi vírus

Mind a hét beteg idegrendszeri tünetekkel került kórházba, egyikőjük sem külföldről hurcolta be a fertőzést, számol be a hvg.hu.

Július végén jelentették az első nyugat-nílusi lázas esetet, azóta az ország több pontján is találtak betegeket. A következő hetekben tovább nőhet a fertőzöttek száma a meleg idő miatt – írja a hvg.hu.

Nem állt meg a nyugat-nílusi vírus terjedése Magyarországon. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) legfrissebb járványügyi tájékoztatója szerint augusztus első hetében újabb megbetegedéseket mutattak ki az országban.  

A vírus okozta nyugat-nílusi láz három hete jelent meg Magyarországon, először egy 59 éves hajdú-bihari nő és egy 51 éves budapesti férfi lett beteg. Azóta két újabb esetet találtak Csongrád-Csanád megyében, szintén kettőt a fővárosban és egy Hajdú-Bihar megyei lakos is elkapta a lázat, így már összesen hét esetről tudni idén.

A betegek átlagéletkora 63 év, és mindannyian idegrendszeri tünetekkel kerültek kórházba. Egyikőjük sem külföldről hozta be a fertőzést. Magyarországon korábban több halálos áldozatot is követelt a betegség, tavaly összesen 33-an jelentettek eseteket, és öt ember vesztette életét.

WNV (Fotó: Cynthia Goldsmith, P.E. Rollin, USCDCP, Pixnio)
WNV (Fotó: Cynthia Goldsmith, P.E. Rollin, USCDCP, Pixnio)

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés