hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

Heroinnal a kábítószer-függőség ellen

Jobb eredményt produkál a heroin a metadonnál. Egy brit kutatásban 127 olyan drogfüggőt vizsgáltak, akik sikertelenül próbálkoztak a leszokással.

Az eredmények már 6 hét után szignifikáns különbséget mutattak: a heroin injekcióval kezelt alanyoknál lényegesen nagyobb a valószínűsége, hogy csökkentik az illegális úton beszerzett szerek használatát, mint azoknál, akik szájon át vagy injekcióban metadont kaptak.

The Lancet című folyóiratban közölt adatokra hivatkozva a kutatók úgy fogalmaztak, eredményük „markáns bizonyíték”, amely alátámasztja a heroin szélesebb körű orvosi használatát.

További érvként kiemelték, hogy a drogosok 5-10 százaléka képtelen leszokni annak ellenére, hogy részt vesz az egészségügyi programokban, kezelésein például metadont kap. Ezt igazolja, hogy a jelen kutatásban résztvevő alanyok átlagosan 17 éve használtak kábítószert és 10 éve kapták a kezelést. A tanulmányt vezető professzor John Strang elmondta: Bár a heroin terápia drágább, mint a hagyományos módszerek, még mindig lényegesen olcsóbb, mint az esetleges szabadságvesztést finanszírozni.

(forrás: BBC)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink