hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Hazai bravúr: arcprotézis szilikonból

Magyarországon egyedülálló módon, szilikonból készítettek arcprotézist egy férfinak, adta hírül a TV2 Tények című műsora.

A magyar férfi szilikonból kapott új arcot, a szemét pedig akrilból készítették, miután egy félrekezelt daganat miatt elveszítette a fél arcát, hangzott el a TV2 Tények című műsorában. A férfi szemén évekkel ezelőtt megjelent egy csomó, amit az orvosok árpaként kezeltek. Mivel nem akart múlni, eltávolították a kinövést, és már akkor felfedeztek benne rosszindulatú sejtburjánzást. Újabb műtét következett, kivették a rosszindulatú, arcüregi daganatot, de el kellett távolítani fél arcát is, így évekig kötéssel a fején élt.

Végül a beteg rátalált egy magyar cégre, amely szilikonból készít protéziseket. Akkor az orvos még nem volt képes arra, hogy protézist készítsen a páciens arcához, aki ezért egy év múlva kereste meg újra Ravasz Pál szilikon-protetikus, ortopédiai műszerészt, aki addig tanulmányozta, hogyan segíthetne a férfin, és elkészítette Magyarországon először az arcprotézist.

(forrás: Tények)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés