hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.

Hatmilliárd a Honvédkórháznak

Mintegy 6 milliárd forintot csoportosítanak át a budapesti Honvédkórház finanszírozási helyzetének rendezésére, konszolidációjára a központi költségvetési szervek előirányzatának a maradványából – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

A közzétett határozat szerint az átcsoportosítás felelőse, a nemzetgazdasági miniszter azonnal 2 milliárd forintot juttat a kórháznak, míg a fennmaradó 4 milliárdot december 15-ig kell átcsoportosítani.

A pénz a központi költségvetési szervek kötelezettségvállalással nem terhelt, valamint az azzal terhelt, de ez év június 30-áig pénzügyileg nem teljesült maradványából, továbbá a meghiúsulás miatt kötelezettségvállalással nem terhelt előirányzat-maradványból származik.

A kormány felhívja a honvédelmi minisztert, hogy a Honvédkórház tartósan kiegyensúlyozott gazdálkodásának megteremtése és fenntartása érdekében a Honvédelmi Minisztériumon belül végrehajtandó feladatokra dolgozzon ki intézkedési tervet, és a nemzeti erőforrás miniszterrel, továbbá a nemzetgazdasági miniszterrel egyeztetett tervben foglaltak végrehajtásáról intézkedjen.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink