2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Hat mentő fertőződött meg a járvány kezdete óta

Eddig a járvány során hat 6 bajtárs fertőződött meg koronavírussal – közölte az operatív törzs vasárnapi tájékoztatóján az OMSZ főigazgatója.

Csató Gábor, a 72 éves Országos Mentőszolgálat főigazgatója a többi közt jelezte, felkészültek arra, hogy ha szükséges, további egészségügyi dolgozókat és hallgatókat vonjanak be az ellátásba, de manapság is naponta 100-150 önkéntes segíti a munkájukat. A mentők eddig 40 ezer mintát vettek, 15 ezer gyanús vagy fertőzött emberen segítettek, s összesen hat mentő fertőződött meg a járvány kezdete óta. Korábban 50, ma már csak 40 mentőautót használnak a koronavírus elleni küzdelemben.

Hat mentődolgozó fertőződött meg koronavírussal, a mentők 15 ezer fertőzésgyanús vagy igazoltan koronavírus-fertőzött betegnek nyújtottak segítséget (MTI/Botár Gergely/kormany.hu)
Hat mentődolgozó fertőződött meg koronavírussal, a mentők 15 ezer fertőzésgyanús vagy igazoltan koronavírus-fertőzött betegnek nyújtottak segítséget (MTI/Botár Gergely/kormany.hu)

Kiss Róbert alezredes, a törzs ügyeleti központjának munkatársa szerint egyelőre nem jutott el hozzájuk Karácsony Gergely főpolgármester azon kérése, hogy adják át számára a fővárosi részletes járványügyi adatokat. Mint hallhattuk, leginkább vidéki gyorséttermekben kellett a rendőröknek fellépniük, elsősorban a fiatalok szabályszegései miatt.

Egy hét alatt majdnem megtízszereződött a kormányzati bértámogatást igénylők száma. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, Schanda Tamás elmondta: a pénteki adatok szerint 3953 munkáltató igényelte csaknem 54 ezer dolgozója részére. A kormányhivatalok nyolc munkanapon belül döntenek az igénylésekről. Az innovációs munkahelymegtartást segítő program eddig 376 munkáltató 5900 munkavállalóját érinti. A kérelmek legtöbbje Budapestről (135) és Pest megyéből (35), illetve Hajdú-Bihar megyéből (23) érkezett. A maximum 318 ezer forintos, speciális bértámogatásra lehet még jelentkezni.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés