hirdetés
hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Használható-e egészségmarketingre a videó?

Az Indianai Egyetemen dolgozó szerzők – Edgar Huang, Davide Bolchini és Josette F. Jones – azt szeretnék feltárni, hogy a fogyasztók hogyan használják a kórházak internetes oldalain található, egészségmegőrzéssel kapcsolatos videókat.

Az International Journal of Pharmaceutical and Healthcare Marketing cikke – Users' consumption of healthcare videos on hospital web sites – megállapítja: bár az elmúlt fél évtizedben a kórházak egyre inkább használják az új médiát marketingeszközként, alig van olyan kutatás, amely feltárná ennek hatékonyságát.

Az International Journal of Pharmaceutical and Healthcare Marketing jelen cikke egy kis létszámú kutatás eredményeiről számol be: 30 különböző korú felhasználót kérdeztek ki kérdőívek segítségével.

Az derült ki, hogy a páciensek nem nézik a kórházak weboldalának videóit, mert úgy vélik, azok túl általános, haszontalan információkat közvetítenek, nem releváns és személyre szabott tudást. Mindazonáltal a válaszadók zöme úgy nyilatkozott, hogy szívesen informálódna videók segítségével, ha azok jobb minőségűek lennének. A szerzők azt a következtetést is levonják, hogy az orvosoknak bátorítani kell a betegeket: használják bátran a kórház internetes oldalát, miközben egészségügyi információt keresnek.

Dr. Kazai Anita
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés