2022. május. 23., hétfő - Dezső.
hirdetés
hirdetés

Hamarosan indulhat az 5-11 évesek Covid elleni vakcinázása?

A Semmelweis Egyetem rektorhelyettese szerint a mostani hullámban több a pozitív koronavírusos eset a gyerekek között is, írja az ATV.

A mostani járványhelyzetben több a pozitív koronavírusos eset a gyerekek között is, jóval többen kerülnek kórházba, mint a második, vagy harmadik hullám idején. "Ezért is várjuk, hogy elkezdhessük oltani az 5-11 évesig tartó korosztályt" – közölte Szabó Attila a Semmelweis Egyetem rektorhelyettese az ATV Híradójában.

A szakember szerint napokon belül eljöhet az a pillanat, hogy Európában, illetve hazánkban is ezt engedélyezik, és onnantól kezdve nem lesz semmi akadálya ezen korosztály oltásának. "Mi már nagyon készülünk rá. Sokan kérdeznek is engem, hogy ez mikor várható, én bízom benne, hogy még az idén el tud indulni a gyerekeknek az oltása" – mondta a rektorhelyettes.

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

A még lektorálatlan tanulmányokat közzétévő Medrxiv portálon megjelent egy japán tanulmány, amely szerint az omikron után jóval ritkább a poszt-COVID szindróma előfordulása, mint a korábbi variánsok esetében.

A Magyar Tudományos Akadémia székháza ad otthont Budapesten a 2022-es Sclerosis Multiplex Világnapnak május 28-án.