hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Hamarosan az Országgyűlés elé kerül az egészségügy átalakítása

A következő két hétben a kész anyagot egyeztetik a szakmai szervezetekkel, mielőtt a parlament elé vinnék a javaslatcsomagot, írja a Magyar Nemzet.

A májustól tartó időszak intenzív munkájának eredménye hamarosan beérik hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán közzétett videójában Takács Péter államtitkár, utalva arra az egészségügy új stratégiáját célzó javaslatcsomagra, amely egyebek mellett az egészségügyi dolgozók béremelését, az alapellátás átalakítását, illetve újabb szűrővizsgálatok bevezetését is tartalmazza.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a nyár és az ősz eleje azzal telt, hogy konzultáltak a szakmai szervezetekkel, és begyűjtötték azokat a javaslatokat, amivel a szakma szerint jobbá tehető a magyar egészségügy, megerősíthető az ellátórendszer. Ennek megfelelően az előző két hétben összeállt egy ezzel kapcsolatos anyag, ami átesett a közigazgatási egyeztetés egyes lépésein. A következő két hét pedig fontos és intenzív időszak lesz, mert a kész anyaggal visszamennek a szakmai szervezetekhez, és ígéretükhöz megfelelően mindent egyeztetni fognak, mielőtt az Országgyűlés elé vinnék a javaslatcsomagot, írja a lap.

(forrás: Magyar Nemzet, Facebook)
hirdetés

Könyveink