2024. szeptember. 13., péntek - Kornél.
hirdetés
hirdetés

Halottakkal üzleteltek pesti kórházakban a boncmesterek

Rendkívül bizarr bűnügy felgöngyölítése zajlik, amelynek középpontjában ismert fővárosi kórházakban dolgozó boncmesterek állnak, írja a Blikk.

Úgy tűnik, boncmesterek korrupciós pénzt fogadtak el temetkezési vállalkozóktól – erre utalnak a Nemzeti Védelmi Szolgálat által lehallgatott telefonbeszélgetések. A halottakkal üzletelő emberek ügyében szeptember 9-én zajlott le az előkészítő ülés a Fővárosi Törvényszéken.

Az egyik vesztegető már meghalt, vele szemben megszűnt az eljárás, ám így is többen vannak a vádlottak padján.

A vádirat alapján egy 33 éves férfinak, aki egy budapesti orvostani intézetben dolgozott boncmesterként, a különböző temetkezési vállalkozók rendszeresen korrupciós pénzt adtak, azért, hogy hozzájuk küldje az elhunytak hozzátartozóit, de olyan egyéb kérések teljesítéséért is, mint a soron kívüli boncolás, valamint valótlan összegű számlák kiállítása a holttestek tárolási díjáról.

Az egyik ilyen vállalkozó, N. István – hasonló módon – másik négy, kórházban dolgozó egészségügyi alkalmazottnak ígért jogtalan előnyt, köztük három férfinak – két boncmesternek és egy segédboncmesternek –, illetve egy adminisztrátorként alkalmazott nőnek.

A Fővárosi Főügyészség vesztegetés elfogadásával – kettejüket több rendbeli, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett alakzattal – vádolja.

A vádlottak közül egyik sem ismerte el, hogy bűnös, úgy vélik, nem követtek el semmilyen bűncselekményt.

Úgy tűnik, az ügy középpontjában egy boncmester és biológus végzettségű fiatalember áll, aki a Semmelweis Egyetem Patológiai, Igazságügyi és Biztosítási Orvostani Intézetében intézte a halott emberek ügyeit, míg a másodrendű, 67 éves vádlott a Péterfy Sándor Utcai Kórházban dolgozott boncmesterként. A harmadrendű vádlott 56 esztendős, ő a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet boncmestereként szolgáltatott halottakat a vállalkozónak a vád alapján – írta meg a Blikk.

Fotó: archív
Fotó: archív

(forrás: Blikk)
hirdetés

Könyveink