hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Gyanúsított a kiskunhalasi pszichiátria igazgatója is

Gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt nyomoz a rendőrség.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának korábban vád alá helyezett három alkalmazottja után most az intézet vezetőjével szemben is eljárás indult. Rajta kívül az intézet belső ellenőrét is gyanúsítják; a vádak okirat-hamisítás és csalás.

Mint ismeretes, az intézet három ápolója ellen júliusban, az ügyészségi vizsgálatot követően emeltek vádat szemérem elleni erőszak, testi sértés és zsarolás vádjával. Ennek ellenére az intézet vezetője a szabadlábon védekező ápolók közül kettőt újra munkába állított a pszichiátriai otthonban. Az intézetet érintő további vizsgálatok más visszaélések gyanúját is feltárták, így most az igazgatónő és a belső ellenőr ellen is eljárás indult.  Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőrkapitányság tud további részletekkel szolgálni.

Az intézet két ápolónője idén januárban jelentette fel kollégáit, mert mint mondták, "a pszichiátriai otthon több alkalmazottja betegeket kényszerített szexuális játékokra, volt, akit annyira megvertek, hogy azért imádkoztak, hogy érje meg a reggelt". A belső vizsgálat azonban nem tárt fel olyan visszaéléseket, amelyek alátámasztották volna a vádakat. Az intézet dolgozói májusban békés demonstrációt tartottak, mert szerintük a sajtóban megjelent cikkek és riportok egyoldalúan, sokszor tévesen, elfogultan és rossz színben tüntetik fel munkájukat, és általános rossz megítélést generálnak a szociális szférában dolgozó közalkalmazottakról és ápolókról.

(forrás: MTI, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink