hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Gulyás: Elfogadhatatlanok a klíma nélküli műtők

Ha a menedzsment nem tudja megoldani a klimatizálást, forduljon a fenntartóhoz – hangzott el a 140. Kormányinfón.

Miután üdvözölte, hogy a Magyar Kórházszövetség felmérte a klíma-helyzetet a betegellátóknál, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt emelte ki, hogy mindössze a műtők egyharmadában nincsen légkondicionálás. Mint a politikus a 140. Kormányinfón fogalmazott, ez nem elfogadható, ezért azokban a helyiségekben, ahol nyáron is operálnak, fel kell szerelni ilyen készülékeket. Szerinte ez elsősorban a kórházi menedzsment felelőssége, amennyiben azonban anyagi oka van a légkondicionálás hiányának, a kórházvezetés az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz, a tárcához, vagy végső esetben akár a kormányhoz is fordulhat a problémával.

Bár a költségvetésnek vannak korlátai, annyira biztosan képes gazdaságilag az ország, hogy azokban a műtőkben, ahol nyáron is operálnak, legyen klimatizálás – szögezte le a miniszter. Kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy a székesfehérvári Szent György Kórház klimatizálását a Modern városok program keretében fogják megoldani.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a 140. Kormányinfón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében. Fotó: MTI/Soós Lajos
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a 140. Kormányinfón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében. Fotó: MTI/Soós Lajos

Szintén egy kérdésre adott válaszból derült ki, hogy a Szent János Kórház szakrendelője szeptemberre készül el, míg az intézmény felújítására vonatkozó közbeszerzést augusztus végén írhatják ki.

A Kormányinfón a kabinetminiszter beszámolt arról is, hogy immár kormányhatározat rendelkezik arról, hogy 32 milliárd forintos többletet biztosítanak innovációs és kutatási célokra, ezzel támogatva a Magyar Tudományos Akadémia kutatóhálózatának átalakítását.

A következő kormányülés augusztus 21-én lesz.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink