hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Gondok az e-recept rendszerrel

Április óta írnak fel e-receptet a háziorvosok, de még mindig sok a probléma, pedig jövő január elsejétől vége a tesztüzemmódnak, közölte az ATV.

E-receptet próbált a Híradó kérésére készíteni Héczey András háziorvos, azonban a kinyomtatott recepten nem szerepel az a vonalkód, amelyet az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térnek (EESZT) kellett volna generálnia. Héczey András szerint ennek most valószínűleg az az oka, hogy karbantartás van, hiszen hétvégén nincs rendelés a háziorvosoknál, de vele már hétköznapokon is előfordult, hogy nem kapott vonalkódot a rendszertől vagy hibás volt a kód, ami komoly fejfájást okozott a betegeknek. „A kiállítás dátumaként a legutóbbi betegnél 1889-et nyomtatott rá a vonalkódban, miközben ott volt természetesen az aznapi dátuma a gyógyszer felírásának. Namost ilyenért például a patikus elküldheti a beteget.”

A gyógyszerészi kamara elnöke szerint az e-recept áprilisi bevezetése óta sokat javult a helyzet, de még most is sokszor gondot okoz, hogy a háziorvosoktól érkező receptek nem felelnek meg a jogszabályoknak. Ez adott esetben akár az elszámoláskor is gondot okozhat a patikusoknak. Hankó Zoltán hozzátette: „van olyan, hogy egy felíráshoz kapcsolódóan akár két vagy három felírási igazolást is ki kell nyomtatni".

(forrás: ATV)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!