hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Fűnyíróelv-szerűen megy az ágyak kiürítése

A fűnyíróelv-szerűen alkalmazott intézkedés előtt nem mérték fel, hová küldenek haza a betegeket, derül ki a 24.hu összeállításából.

A 24.hu hozzátartozók történeteit gyűjtötte össze a kórházi ágyak kiürítése kapcsán.

Lehet ugyan, hogy valakiről úgy mérik fel az orvosok, hogy otthon is ápolható, azonban vannak, akiknek a közelben vagy egyáltalán nincs olyan hozzátartozójuk, aki képes lenne elvégezni ezt a feladatot.

Egy 74 éves nőt március végén szállított egy budapesti kórházba a mentő, miután agyvérzést kapott.

Tíz napig kómában volt, most már a szemét tudja mozgatni, de teljesen lebénult – írta barátnője, Ilona.

„A neurológián fekszik, lebénulva, gépekkel életben tartva, mesterségesen táplálva. Most közölték, hogy haza kell vinni a családjának” – írta keddi levelében Ilona. Elmesélte azt is, hogy a nőt a fiának kellene ellátni, aki felszolgáló, fogalma sincs az ápolásról. „Napi 24 órás gondozásra szorul, csak csövön lehet etetni, pépessel, tisztába kell tenni, és fürdetni. Van egy lánya is, aki mellrákos, ő is küzd az életéért, de vidéken lakik, és a két unokája is” – folytatta, hozzátéve, hogy a család sem ápolót nem tud fizetni, az otthonok pedig jelenleg nem fogadják az idős asszonyt.

Ilyen meggondolatlanul hozott döntést még nem is hallottam, nyugodtan kérhetne a törvényhozó eutanaziát is ezekre a szerencsétlen emberekre, így megoldódnának a gondok, mert ez így épp ésszel fel nem fogható őrültség – mondta el Ilona a véleményét.

Szintén nehéz helyzeteket teremt, hogy a pszichiátriai osztályokat is kiürítik, ahol sokszor ön- és közveszélyes embereket ápolnak, akiknek nemcsak az ellátását nem tudják megoldani családtagok, hanem az is előfordul, hogy félnek tőlük.

Mi befogadjuk a házunkba. De fogalmam nincs hogy fogja elfogadni, hogy nem ihat szeszes italt? Szót fog-e nekünk fogadni? – tette fel kérdéseit az az olvasó, akihez az izsófalvi pszichiátriáról érkezik haza az öccse.

A férfi tavaly szeptember a miskolci „Tiszai pályaudvaron ittas állapotban lépcsőn legurult, beverte a fejét és több más sérülése is keletkezett. Innentől kezdve folyamatosan zavartan viselkedett” – számolt be Ibolya.

A zárt osztályon őt kezelő főorvosnő elmondta, hogy italos életmódja miatt több agysejtje elhalt, amit visszahozni már nem tudnak, ilyen zavart marad, és később még rosszabb lehet! – mesélte, hozzátéve, hogy abban a szenvedélybetegeket fogadó otthonban is zárlat van, ahová el tudták volna helyezni az öccsét.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink