2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Folyik a hatósági eljárás a Nemzetközi Oltóközpont ellen

Még zajlik a fogyasztóvédelmi hatósági eljárás a Nemzetközi Oltóközpont nevű magáncég ellen – tudta meg a Növekedés.hu.

A Növekedés.hu érdeklődésére a szaktárcánál közölték: a vállalkozással szemben Budapest Főváros Kormányhivatala indított fogyasztóvédelmi hatósági eljárást, és ez jelenleg is folyamatban van. A fogyasztóvédelmi határozat kiadása legkorábban 2021 elejére várható.

A cégnél a hatósági vizsgálat ellenére továbbra is előjegyezhető a koronavírus elleni vakcina, ebben az sem zavarta meg őket, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: államon kívüli szervezett oltási programokról szóló hírek nem felelnek meg a valóságnak.

A Nemzetközi Oltóközpont ugyan saját weboldalán már külön kiemeli, hogy ez nem az állam által üzemeltett előjegyzési oldal, és át is irányítja az érdeklődőt oda, ezzel együtt továbbra is felkínálja 5 ezer forint ellenében „az előfoglalás jogát”. Hozzáteszik: a vakcina náluk „valószínűleg” fizetős lesz, de amiben többet tudnak nyújtani „az a minőség, a sebesség és nálunk várhatóan több oltóanyag közül lehet majd választani”. 

Az előjegyzés melletti érvként hozzák fel azt is, hogy amennyiben több fajta vakcinához jutnak hozzá, a páciens választhat, melyiket kívánja beadatni, és ha egyiket sem, visszatérítik az előfoglalás díját. Ugyanez történik, ha nem jutnak vakcinához a jövő év végéig, vagy egyéb okból nem tudjuk beoltani a delikvenst. Szintén visszatérítik a pénzét annak, aki időközben ingyenes oltást kap/vesz igénybe.

A Nemzetközi Oltóközpontnál természetesen nem ingyenes az oltás, az 5 ezer forint csak az előfoglalási díj, nem tartalmazza a vakcina és az oltás költségeit, de az előfoglalási joggal rendelkező pácienseknek nem számolunk fel első ellátási díjat, ennek a díja 2990 forint lenne.

(forrás: Növekedés.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés