hirdetés
hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

Fischer Iván harmadik az Év Művésze versenyben

Az Év Művésze az amerikai Hilary Hahn amerikai hegedűművész lett a londoni Gramophone magazin szavazásán; Anna Nyetrebko orosz szoprán mögött a harmadik helyen páratlan magyar sikerként Fishcer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója végzett - tudatta Körner Tamás, az együttes ügyvezető igazgatója.

A világ legtekintélyesebb komolyzenei folyóirata, a londoni Gramophone az év legjobb felvételeit jutalmazó, a lemezek Oscar-díjának tekintett Gramophone-díjak mellett minden évben odaítéli az Év Művésze díjat. A díj rangját emeli, hogy egyetlen kategóriában versenyez a teljes nemzetközi zenei élet: hangszeres művészek, énekesek, karmesterek.
"Már az óriási sikernek számított, hogy a 2008-as jelöltek tíz fős listájára felkerült a fesztiválzenekar zeneigazgatója, Fischer Iván is. A jelöltekre a világ bármely országából lehetett szavazni, így a végső döntést a közönség mondta ki" - olvasható a közleményben.
A brit Classic FM Rádióállomás szervezésében az Amerikai Egyesült Államok, Franciaország, Németország, Olaszország, Korea, Kína, Dánia, Ausztrália, Új-Zéland, Finnország, Mexikó, Hollandia, Svédország és Oroszország rádióhallgatói szavazhattak, míg a többi országból interneten lehetett voksolni.

MTI

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés