hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.

Fidesz: sürgősen felül kell vizsgálni a privatizációs szerződéseket

A Fidesz-frakció és az egészségügyi kormányzat szerint sürgősen felül kell vizsgálni az elmúlt években kötött, az országnak és a betegeknek előnytelen egészségügyi privatizációs szerződéseket.

Mint ismeretes, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságának vezetői az elmúlt hetekben több alkalommal személyesen is egyeztettek az egészségügyi átalakításokról a kórházvezetőkkel, kórházi fenntartókkal, szakmai szervezetekkel és a parlamenti képviselőkkel. A Fidesz keddi frakcióülésén az egészségügyért felelős államtitkár összefoglaló tájékoztatást adott a képviselőcsoport tagjainak az egyeztetések alapján előkészített szakmai javaslatokról, amelyeket a Fidesz Országgyűlési Képviselőcsoportja támogatott és elfogadott – tette közzé a fidesz.hu.

A frakció és az Egészségügyért Felelős Államtitkárság közös célja, hogy – a betegutakat és a betegbiztonságot figyelembe véve – a jelenleginél egy jóval hatékonyabban működő egészségügyi ellátórendszer jöjjön létre, amelynek minőségi szolgáltatásaihoz – anyagi helyzetétől függetlenül, szükséglete szerint – egyforma eséllyel férhet hozzá az ország valamennyi polgára. A frakció és az egészségügyi kormányzat abban is egyetértett, hogy az elmúlt évek az ország, de leginkább a betegek számára előnytelen egészségügyi privatizációs szerződéseit is sürgősen felül kell vizsgálni.

(forrás: Fidesz.hu)
hirdetés

Könyveink