Félmilliárdért tanítanak másként főzni
Félmilliárd forintos pályázatot írtak ki a Széchenyi 2020 keretében az „Egészséges táplálkozás elterjesztése a közétkeztetésben” címmel.
2015. március 15-ig adhatja be pályázatát az a sugalmazottan háromtagú, lényegében állami szereplőkből álló konzorcium, amelynek feladata lesz a közétkeztetésben érintett szolgáltatók (élelmezésvezetők) felkészítése annak érdekében, hogy maradéktalanul teljesíteni tudják a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendeletben és más táplálkozás-egészségügyi előírásokban megfogalmazott követelményeket, s ezzel hozzájáruljanak az egészséges táplálkozás közétkeztetésben történő megvalósításához, elterjesztéséhez.
A konstrukció célja továbbá a szemléletformálás és az egészséges táplálkozás követelményeivel kapcsolatos információk eljuttatása minden olyan intézmény/szervezet részére, melyek a lakosság étkeztetésében közvetlen szerepet vállalnak (pl. menzák) – olvasható a palyazat.gov.hu-n.