2024. április. 19., péntek - Emma.

Falus András: A strandon is viselni kell a maszkot

Az uszodák járványügyi szempontból különösen veszélyesek és még a zsúfolt strandokon is maszkot kell viselni, hangzott el az InfoRádióban.

Falus András immunológus szerint a hazai koronavírus-járvány adatai ismeretében nehéz bármilyen következetest levonni, ugyanakkor a környező országok, kiváltképp Ukrajna, amely piros besorolást kapott, mindenképpen óvatosságra figyelmeztetnek, ésha valamit szigorítani kell, akkor az a beutazások ellenőrzése.

A szakember szerint egyértelmű, hogy a hazai számok emelkedése a nyitásnak köszönhető, azzal együtt, hogy megérti a politikát, illetve a kormányzati kétségeket, amelyben nemcsak az egészségügyi szempontokat, hanem szociálpszichológiai, gazdasági és a munkanélküliséggel kapcsolatos aspektusokat is figyelembe kell venni. Falus András szerint, míg az első pillanatban kicsit túl lett reagálva márciusban a helyzet, amit természetesen az olasz, francia, vagy spanyol állapotokat tekintve nagyon is érthetőnek tart, addig most egy kicsit viszont túl könnyedén történik a nyitás.

Külön nagy problémaként említette a strandokat, de nem a maszkviselés hiánya végett, hanem azért, hogy egyáltalán nyitva lehetnek. Fürdés közben, különösen egy nem nyílt vizes strand, vagy uszoda esetében nagy veszélyt lát – fogalmazott az InfoRádióban Falus András, aki az éttermeket is túlságosan zsúfoltnak érzi. A maszkviselésre visszatérve megjegyezte, nemcsak a zárt helyeken tartaná érdemesnek, hanem mindenhol, ahol néhány méteren belül több ember tartózkodik.

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés