hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Többletforrás kell az egészségügynek

Érzékelhető ritmusváltás

A Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségében (MOTESZ) helyet foglaló szervezetek szerint érzékelhető a ritmusváltás az egészségügyben, az ágazatnak azonban többletforrásra van szüksége.

Sokat ártana az ágazatnak, ha ezt a programot félretennék.  "Kellett már egy ilyen anyag" - egyebek között ezt mondta a Székely Tamás nevéhez köthető, az egészségügy előtt álló feladatokat összegző programról dr. Kiss István, a MOTESZ leendő elnöke. Szerinte a kormány által megvitatott koncepciót úgy kell véglegesíteni, hogy az kormányokon átívelően "életben maradjon".

A szakmai szervezetek összefoglaló véleményét tolmácsolva Kiss István közölte: a dokumentum fő fejezeteit senki nem kérdőjelezte meg, újat nem tett mellé, csupán kiegészítéseket eszközöltek és a hangsúlyokat helyezték máshová. A MOTESZ tagszervezetei mindazonáltal az orvosi kamara markáns véleményéhez hasonlatosan hiányolták, hogy az anyagban nem esik szó az egyes fejezetekhez rendelt forrásokról, illetve, hogy az egyes megoldandó problémákra - például a humánerőforrás problémákra - honnan és mennyi pénz lesz. Bár Kiss István úgy véli, hogy a felvázolt reformok több mint felének megvalósítása nem pénz kérdése, reményeik szerint erre a felvetésre is válaszol az egészségügyi miniszter a keddi, a társadalmi vitát összegző MOTESZ-konferencián, amelyet 10 órai kezdettel tartanak Budapesten, a MTESZ székházban (V. kerület, Kossuth tér 6-8. I. emelet.) 

Medical Online

cimkék

Könyveink