hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

Erősödik a fogászati turizmus

Januárban kezdte meg tényleges tevékenységét a tavaly áprilisban bejelentett Magyar fogászatiturizmus-fejlesztési programot koordináló iroda ügyfélszolgálata – olvasható a Magyar Nemzetben.

Programjuk fő célja az lenne, hogy segítségével a hazánkba érkező, nemzetközi fogászati turizmusból származó bevétel három év alatt megduplázódjon, öt év alatt pedig, a más orvosi szolgáltatásokon alapuló területek bekapcsolásával, a jelenlegi forgalom háromszorosára növekedjen. Ezért az elmúlt hónapokban a társaság már több külföldi nagyvárossal is tárgyalásokba kezdett.

Céljaink elérése teljesen reális, ugyanis ha a munkánknak köszönhetően az unió 507 millió lakosából a nagyjából 180 millióra becsült potenciális nyugat-európai fogászati páciens közül a jelenleginél évente 0,05 %-kal többen választják Magyarországot mint fogászati szolgáltatót, akkor ez már önmagában 90 ezer fővel növelné a külföldi fogászati betegek számát hazánkban. És mivel jelenleg ez a szám éves szinten 60-70 ezer – ami már így is 65-70 milliárd forintnyi árbevétel –, a növekedés is 50 %-os bővülést jelentene. Ebből pedig az is következik, hogy három év alatt el tudjuk érni a kívánt növekedést – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szűcs László, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. (OTI) elnök-vezérigazgatója.

Mint arról a lap beszámolt, a fogászati turizmus területén Magyarország globálisan is vezetővé vált. Jelenleg minden ötödik, fogászati kezelés céljából külföldre utazó páciens hazánkat választja.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink