hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Elvitték őket

A feketeruhás mozgalommal szolidáris PM politikusok nem voltak hajlandóak felállni a gyászlobogójukról, végül a rendőrök kényszert alkalmaztak - írja a hvg.hu

A hvg.hu munkatársának beszámolója szerint a fekete ruhás mozgalommal, illetve Sándor Máriával szolidarító Párbeszéd Magyarországért-politikusok, köztük Karácsony Gergely zuglói polgármester és Szabó Tímea egy fekete zászlót akartak kifeszíteni a lépcső felé, ezt próbálta megakadályozni a parlamenti őrség. Kisebb vita is kialakult a felek között, mert Szabó Tímea erősködött, hogy a parlamenti őrnek nincs jogosultsága őket megakadályozni, az illető meg erősködött, hogy de.

Aztán jöttek a rendőrök, akik igazoltatni próbálták a tüntetőket, egyikük felszólította Szabót, hogy álljon fel, ha vele beszél, a politikus pedig mondta, hogy "nem állok fel, guggoljon le maga". Igazoltatni is akarták Szabó Tímeát, aki beküldött valakit a táskájáért, mert azt a Parlamentben hagyta. A rendőrök a jelek szerint végül kényszerintézkedést vetettek be a tüntetők ellen.

Az index.hu becslése szerint nagyjából száz-százötvenen jelentek meg péntek késő délután a Szél Bernadett és Sallai Róbert Benedek LMP-s politikusok által Sándor Mária támogatására összehívott szimpátiatüntetésén a Kossuth téren.

(forrás: hvg.hu/Index)
hirdetés

Könyveink