hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

 

Idegcsipkét alkotna Elon Musk

A világ egyik legkreatívabb feltaláló-zsenije rövidtávon össze szeretné szőni az emberi agyat a számítógépekkel.

Neuralink néven új céget alapított Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója. A társaság célja, hogy olyan implantátumokat alkosson, amelyek vezeték nélküli kapcsolatot teremtenek az emberi agy és a számítógépek között – számolt be hétfőn a Wall Street Journal. Musk szerint a technológia egy, az agykérgen elhelyezett, az agyba beépített „digitális réteget” használ.

Az ötletgazda a komputereket és az emberi agyat egymásba szövő módszerre csak mint „idegcsipkére” (neural lace) hivatkozik. Az idegcsipke elvileg abban nyújthatna segítséget az embereknek, hogy lépést tudjanak tartani a mesterséges intelligencia egyre gyorsuló fejlődésével, mert egyébként az elméjük rettenetesen le fog maradni. A közvetlenül a komputerekhez kapcsolódó agyimplantátumok továbbfejleszthetnék az agyfunkcióikat, vagy akár gondolatok le- és feltöltésére is képessé tehetik őket.

Rövidebb távon az idegcsipkés konstrukció az epilepsziához vagy a Parkinson-kórhoz hasonló agyi betegségek kezelésénél nyújthatna támogatást az orvosoknak, közli a lap.

(forrás: GyártásTrend)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink