hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

 

Élő, interaktív kísérlet az interneten

Hozzávetőlegesen világszerte 7 millió ember kap el valamilyen, egészségügyi ellátással összefüggő betegséget (HAI) évente, és Európában a 4 millióból 37.000 meghal. Ez a mérhetetlen személyes veszteségen túl 80 billió dollár többletkiadást jelent világszinten, a WHO adatai szerint.

A fertőzéseket okozó mikrobák azokon a felületeken szaporodnak, melyeket nap, mint nap megérintünk. A kiterjedt, kézmosásra és rendszeres tisztításra buzdító kampányok ellenére a fertőzések száma a vártnál magasabb maradt, így további cselekvés szükséges. Az antibiotikumokkal szemben ellenálló organizmusok a kórházi környezetből kiindulva elterjedtek az iskolákban, otthonokban, és a tömegközlekedésben is. Továbbá az antibiotikum-rezisztencia – a 2011. évi Egészség Világnapjának témája – és annak globális terjedése fenyegeti sok olyan napjainkban használt gyógyszer jövőbeni hatásosságát, melyekkel fertőző betegségeket gyógyítanak.

A kutatók most új megoldásokat keresnek az olyan veszélyes kórokozók terjedése ellen, mint az MRSA. Laboratóriumi és klinikai tesztek megmutatták, hogy a réz képes elpusztítani ezeket a kórokozókat.

Ezért a Southampton Egyetem Környezeti Egészségügyi Részlegének igazgatója élő kísérletet mutat be az interneten április 4-én 15 órától, az antimikrobiális réz hatékonyságáról, mely tudományosan bizonyítottan a gyakran érintett felületek leghatásosabb anyaga.

A nézőnek nem csak arra lesz lehetősége, hogy saját szemével megbizonyosodjon arról, hogy a mikrobák elpusztulnak a rézen, hanem internetes csevegés keretében kapcsolatba léphet szakértőkkel is.

További információ a Magyar Rézpiaci Központ Egyesület vagy a www.antimicrobialcopper.com oldalon

A Southampton Egyetem

Az Egyesült Királyság vezető oktató és kutató intézménye, világhírű elismertségnek örvend az élvonalbeli kutatás és tudományos tevékenység terén, a mérnöki és társadalomtudományok tárgyában, valamint egészségügyi és humán területeken.

Több mint 22 000 diák, 5000 fő körüli személyzet, és 400 millió fontot elérő éves költségvetéssel a Southampton Egyetem egyike az ország vezető intézményeinek a mérnöki és számítástechnikában, valamint a gyógyszerészetben. Az elméleti kiválóságot vegyítjük az újító és vállalkozó szellemű kutatással, így olyan közeget teremtünk, mely elkötelezetté teszi, és kihívás elé állítja a diákokat és az oktató személyzetet továbbfejlődési törekvéseikben.

Az egyetem otthont ad a világ számos vezető kutatóközpontjának, többek között a Hang és Rezgés, a Hálózati Tudományok, valamint az Optoelektronika Kutatóintézetének, itt található a Fejlődési Rendellenességek és Egészség Központja, a Southampton Statisztikai Tudományok Kutatóintézete, és a southamptoni vízparti kampusz partnere a Nemzeti Oceanográfiai Központnak.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink