hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.

Elfogadhatatlannak tartják a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokat

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Elnöksége a 2021. december 14-ei ülésén áttekintette a 2022. évi önkormányzatokat érintő központi intézkedéseket és azok hatásainak központi költségvetési forrásból történő kompenzálása érdekében a 15/2021. (XII. 14.) számú elnökségi határozatával állásfoglalást fogadott el.

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Elnöksége által elfogadott állásfoglalás szerint a települési kötelező önkormányzati közszolgáltatások biztosításának biztonsága érdekében elfogadhatatlannak tartja a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló, a 2022. évre vonatkozó, települési önkormányzatokat sújtó általános díjemelési tilalmat.

Az elnökség felkéri a kormányt, hogy törvénymódosítással tegye lehetővé az egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásoknál az élelmezési nyersanyagköltségek emelését, nyújtson kompenzációt a települési önkormányzatok részére a gáz- és villamosenergia, valamint üzemanyagárak emelkedése miatt keletkező többletkiadások fedezetére, valamint az önkormányzati hivatalokban és intézményekben dolgozó közszolgálati munkavállalók vonatkozásában a 2022. évi minimálbér és garantált bérminimum, valamint a megemelkedő polgármesteri illetmények és tiszteletdíjak miatt keletkező többletbér-kiadások és járulékaik fedezetére.

A teljes állásfoglalás elérhető a TÖOSZ internetes oldalán.

(forrás: MTI-OS)
hirdetés

Könyveink