hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Egy drogbeteg gyilkolt a Nyírő Gyula Kórházban

N. Richárd előzetes letartóztatását 30 napra rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB). A bíróság döntése értelmében a gyanúsítottat az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállítják, mivel a férfi jelenleg is pszichiátriai kezelés alatt áll.

A Fővárosi Főügyészség szerdán délután kezdeményezte N. Richárd előzetes letartóztatásának elrendelését, a férfit azzal gyanúsítják, hogy kedden megölt egy 68 éves beteget a budapesti Nyírő Gyula Kórház pszichiátriai osztályán - közölte Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője.

Az ügyészség álláspontja szerint a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi esetében az előzetes letartóztatás feltételei fennállnak - tartalmazza Skoda Gabriella közleménye.

Mint írta, a rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén tartani lehet a férfi szökésétől, elrejtőzésétől, illetve attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el.

A kórház vezetése korábban arról tájékoztatott, hogy egy többszörösen kezelt, kisebb bűncselekményeket is elkövető drogbeteg férfi támadta meg a budapesti Nyírő Gyula Kórház pszichiátriáján kedd este a 68 éves beteget, aki ezt követően meghalt.

A közlemény szerint a férfi az intézmény egyik pszichiátriai osztályának zárt részlegén a megfelelő kezelés és óvintézkedések ellenére támadta meg a kórteremben a közelében fekvő, mind tudatilag, mind testileg súlyosan leépült 68 éves beteget. A kórház főigazgatója elrendelte a részletes belső vizsgálatot az ügyben.

Sagyibó Melinda, a BRFK sajtóügyeletese kedden éjfél előtt az MTI-nek annyit mondott, hogy este az egyik fővárosi kórházban bűncselekmény áldozata lett egy ott kezelt 68 éves beteg.

A rendőrség munkatársai haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést, a tanúk kihallgatását, a bűnügyi technikusok elvégezték a helyszíni szemlét. Az összegyűjtött információk alapján a 68 éves beteget a vele közös helyiségben elhelyezett, orvosi kezelés alatt álló 20 éves fiatalember ölte meg.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés