hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Egészségügyi szakoldalakra irányít a Pinterest

Egészségügyi szakoldalakra irányítja a jövőben azokat a felhasználóit a Pinterest, akik oltásokkal kapcsolatos információkat keresnek. A közösségimédia-oldal már tavaly óta szűri a keresési találatokat, törli az eredmények közül az oltásellenes dezinformációkat terjesztő oldalakat, közli a 444.

Az oltásellenesség és azzal párhuzamosan az újra felbukkanó, védőoltással megelőzhető járványos betegségek terjedésével egyre nagyobb a nyomás a közösségimédia-vállalatokon, hogy tegyenek valamit a dezinformációk terjedése ellen. Az elmúlt hónapokban a Facebook is szűrni kezdte a keresési találatokat, hogy felhasználói valós és hiteles értesüléseket kapjanak a védőoltásokról.

A Pinterest új szabályzata szerint a "kanyaró" és az "Oltásbiztonság", illetve más témába vágó keresőszavak esetén találati oldaluk az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO), illetve az amerikai Járványügyi Központ oldalaira visznek majd.

"Azért döntöttünk így, mert úgy gondoljuk, hogy nem felelős magatartás dezinformációkat is mutatni a közegészségügyi szakértők oldalai mellett", írta közleményében a cég. Ebben azt is írták, hogy a jövőben eltávolítanak minden, oltással kapcsolatban tévinformációkat, hamis állításokat közlő oldalt, közli a lap.

(forrás: 444.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!