hirdetés
2024. július. 04., csütörtök - Ulrik.
hirdetés

Egészségügy: jöhet még tömeges elbocsátás

Nem a félezres elbocsátást hétfőn bejelentő szabolcsi egészségügyi holding az utolsó az egészségügyben, ahol a túlélés áldozatot követel – írja  a  vilaggazdasag.hu.

A lap emlékeztet, hogy öt évvel ezelőtt 280 alkalmazottat bocsátottak el a debreceni Kenézy kórházból, 2009-ben pedig több száz embertől váltak meg a székesfehérvári kórházban a bevételek drasztikus csökkenése miatt. Hasonló lehet a jövőben is, mivel a kórházak a bevételeiket nem tudják jelentősen növelni, ezért a kiadásaikat lesznek kénytelenek csökkenteni túlélésük érdekében. Ez további elbocsátásokat vetít előre, de nem a betegágyak mellett, hanem a gazdasági-műszaki területen dolgozók körében.

Az alulfinanszírozottság a költségvetési intézményként és a gazdasági társaságként működő kórházakat egyformán sújtja, ugyanakkor az utóbbi két év kivételével számos, gazdasági társaságként tevékenykedő kórházakra nézve kedvezőtlen döntés született, ami megingathatta egyes intézmények működését – idézik Ari Lajost, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének elnökét.

Egyébként a négy kórházat tömörítő szabolcsi egészségügyi holding azon dolgozóinak a nagy részétől válik meg, akik jelenleg az élelmezés, a kontrolling és az informatika területén dolgoznak. E tevékenységek egy részét el tudják majd látni a tervezett intézményi összevonások után megmaradók, más részét pedig az általános gyakorlat szerint kiszervezik – olvasható a Világgazdaságban.

(forrás: Világgazdaság)

cimkék

Könyveink