hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Eddig öt delta-fertőzöttet találtak Magyarországon

A Koronavírus Sajtóközpont információja szerint eddig mindössze 5 esetben detektálták az Indiából származó mutánst, írja az Mfor.

Magyarországon eddig öt esetben mutatták ki az indiai mutánst – válaszolta az Mfor kérdésére a Koronavírus Sajtóközpont.

Május 28-án Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy hazánkban is megjelent az akkor még indiainak nevezett, ma már delta-variánsnak hívott koronavírus mutáció. Azóta eltelt közel egy hónap, és a hivatalos válasz szerint alig nőtt a delta-variánssal fertőzöttek száma.

A szomszédban is megjelent

Szlovákiában egy laboratóriumi vizsgálat során mutatták ki a koronavírus delta variánsát – írja az MTI.

A személy, akinél a vírus delta variánsát kimutatták, jelenleg házi karanténban van, nem igényel kórházi ellátást, és az elérhető információk szerint nem volt közeli kapcsolatban más személyekkel – közölte Ján Mikas országos tisztifőorvos. Az esettel összefüggésben először olyan információk kerültek nyilvánosságra, hogy a delta variánst egy Szentpétervárról érkezett és ott egy futball mérkőzésen részt vett személy mintájában mutatták ki. Ezt később az ÚVZ cáfolta. A Közegészségügyi Hivatal közlése szerint a most kimutatott eset a delta variáns (B.1.617.2) szlovákiai megjelenésének első példája.

A vírusnak az országban már májusban megjelent indiai változata, a vírus úgynevezett kappa (B.1.617.1) variánsa volt. Az ÚVZ korábbi tájékoztatása szerint az országban továbbra is a legnagyobb mértékben a koronavírus úgynevezett brit változata van jelen.

(forrás: Mfor, MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés