hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

E-személyi soron kívül orvosoknak

Soron kívül igényelhetnek e-személyit az orvosok az egészségügyi informatikai rendszer használatához – írja a semmelweis.hu.

November 1-jén elindul az egységes egészségügyi informatikai rendszer, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT). Az adatfeltöltést végző személyek belépéséhez elektronikus személyi igazolvány szükséges, amit az orvosok – az egyetem és az érintett önkormányzatok, valamint a Belügyminisztérium egyeztetése alapján – a kormányablakokban soron kívül igényelhetnek. Az e-személyi legyártásához szükséges néhány napos átfutási idő miatt javasolt még október közepéig elintézni az igényléshez szükséges adminisztrációt.

Felkészülve az EESZT-hez való kötelező kapcsolódásra, a Semmelweis Egyetem kancellárja – a Klinikai Központ elnökével egyetértésben – egy projektet indított, melynek részeként többek között az érintett munkatársak már korábban kaptak egy tájékoztató körlevelet az e-személyi szükséges kiváltásáról, amit időpont kérése után bármely kormányablakban sorban állás nélkül igényelhetnek, és néhány nap átfutással kapják kézhez – mondta el dr. Bíró Zoltán, az Informatikai Igazgatóság vezetője. Hangsúlyozta, hogy az e-személyi kiváltása, és november elsejétől a betegadatok feltöltése az EESZT-be jogszabályi kötelezettség. Dr. Valent Sándor, az Orvosszakmai, Finanszírozási és Minőségbiztosítási Főigazgatóság orvos főigazgatója a visszajelzések és személyes tapasztalatai alapján elmondta, hogy az ügyintézés nagyjából 15 percig tart és ingyenes.

Bővebben a semmelweis.hu-n.

(forrás: semmelweis.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!