hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Dulakodás a mentőben?

Felfüggesztettek egy mentőst Dunaújvárosban, mivel feljelentés érkezett ellene, amely szerint a mentőautóban többször megütött és fojtogatott egy sérült lányt. A mentős tagad.

Kapcsolódó cikkek

A 20 éves lány beütötte a fejét, erősen vérzett, ezért barátai mentőt hívtak hozzá vasárnap este történt. A lány állítása szerint miután beszállt az autóba, a mentős minden előzmény nélkül megütötte, és fojtogatni kezdte. Az első ütésnél beverte a fejét a mentő oldalába, amire a kint várakozó barátai felfigyeltek, és megpróbálták kinyitni a mentő ajtaját.

A mentős ezzel szemben azt mondja: a sérülést akarta ellátni, a lány azonban, mivel a barátját hiányolta, kiabálni kezdett. A 8-10 fős társaság úgy vélte, bántani akarják a lányt, ezért a már indulásban lévő mentő ajtaját feltépték. A férfi állítása szerint ő csak azt akarta megakadályozni, hogy a lány kiessen az autóból.

A mentőautóban csak az ápoló volt, mert a gépkocsivezető már elöl ült, és vezetett. Ő csak arra lett figyelmes, hogy a társaság fut az autó után és valaki felrántja az ajtót. Végül a mentők hívták ki a rendőrséget.

A helyszínre érkező rendőrök maguk vitték be a lányt a kórházba, aki másnap bement a rendőrségre feljelentést tenni. A közalkalmazotti törvény szerint a mentőápoló ellen fegyelmi eljárást indítottak, amit a bírósági ítéletig felfüggesztettek - mondta el Czirner József, az Országos Mentőszolgálat Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezetének orvosigazgatója. Az ügyben a Dunaújvárosi Városi Bíróság jár el, a férfi a bírósági ítéletig nem dolgozhat.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés