hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Dinamikusan szervezik a Covid-ellátás kapacitásait

A Szabad Európa értesülése szerint a fővárosban a Tétényi úti kórházban és a pszichiátriai klinikán is megnyitottak egy-egy Covid-osztályt.

A lap kérte az Országos Kórházi Főigazgatóságot (OKFŐ), erősítse meg az információt. Bár az igazgatóság küldött választ, de valójában nem feleltek semmire, igaz, nem is cáfolták az értesülést.

Azt kérdezték az OKFŐ sajtóosztályától, összesen hány magyarországi kórházban nyitották meg eddig vagy tervezik megnyitni a jövőben a koronavírusos betegek ellátásával foglalkozó osztályokat. Arról is érdeklődtek, hány kórházi ellátásra szoruló, azon belül hány intenzív terápiás ellátást igénylő covidos betegre számítanak, és mikorra várják a járvány újabb hullámát a kórházi szakemberek. Vajon lesz-e a covidos betegek ellátására elegendő orvos és ápoló, illetve a kórházaknak milyen sűrűséggel kell adatokat szolgáltatniuk a hozzájuk bekerülő covidos betegekről?

A Szabad Európa kérdéseire a főigazgatóság többek között például azt válaszolta, hogy a jelenleg érvényben lévő miniszteri utasítás szerint az irányító kórházak felelőssége és feladata, hogy területükön a szükséges Covid-fekvőbeteg-ellátási kapacitást biztosítsák, valamint megírták azt is, hogy a Covid–19-ellátással kapcsolatos egészségügyi kapacitások biztosítása dinamikusan történik, ami a leghatékonyabb módja az ellátásszervezésnek.

(forrás: Szabad Európa)
hirdetés

Könyveink