hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Csiba nem számít nagy változásra

Hivatalosan csak a napokban kezdi meg az állam kiadni a betegellátás új struktúrájára, személyi és tárgyi feltételeire, területeire és szintjeire vonatkozó rendelkezéseit. A kórházak vezetői számára azonban már sok tény körvonalazódhatott az eddigi előzetes egyeztetések alapján – írja a Magyar Hírlap.

Az ország egyik legnagyobb intézményének főigazgatója, Csiba Gábor például azt mondta a Magyar Hírlapnak, úgy tűnik, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórháznak nem kell nagy változásra számítania, legföljebb a térség úgynevezett funkcióváltó kórházainak munkáját veszik át. Az viszont valószínű – tette hozzá a főigazgató –, hogy ha szigorúan meg akarnak felelni a betegellátás személyi feltételeinek, akkor kénytelenek lesznek korlátozni a más intézményben is munkát vállaló orvosok „külsős” tevékenységét.

Csiba Gábor szerint ugyanis csakis így válik teljesíthetővé az egyes orvosi szakmák létszámra és óraszámra bontott feltételrendszere. Kérdés persze, mit szólnak majd ehhez az érintett orvosok, legfőképpen pedig az általuk kisegített – főként kisebb – intézmények, amelyek talpon maradásának ez volt az egyik garanciája.

(forrás: Magyar Hírlap)

cimkék

Könyveink