hirdetés
hirdetés
2021. július. 27., kedd - Olga, Liliána.
hirdetés

Családbarát kórház díjat kapott a Bethesda Gyermekkórház

Családbarát kórház díjat nyert a Bethesda Gyermekkórház, és tizenöt Családbarát kórházi osztály címet adományoztak - közölte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az MTI-vel.

A díjazott osztályok között van, ahol a babavárás, otthonlét és a visszaérkezés idején segítik a kollégákat, egyes osztályokon annak működéséről, házirendjéről és a kezelésekről rajzos, gyermekeknek is érthető magyarázatokat helyeznek ki. Gyermekosztályok esetén kiemelkedő jó gyakorlat, hogy a szülők egyszerre egy helyen konzultálhatnak a gyermek gyógyulásán dolgozó egész orvosi csapattal. Továbbá arra is találtak példát, hogy a fenntarthatóságért egy-egy osztály vagy intézmény nyit és támaszkodik a helyi társadalom szereplőire, civilekre, cégekre, magánemberekre.

A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szemléletformálási céllal alapította a díjat, amely első körben a kórházi osztályok működését, és nagyobb összefüggésben az egész intézmény vezetésének a vezetői stratégiájában az ember- és családfókuszú döntéseket vizsgálja.

A zsűri a kiosztott díjaknál a 2019-es működési évet vizsgálta, mert a díjakat eredetileg idén tavasszal adták volna át, de a koronavírus-járvány miatt ez őszre tolódott.

A fődíjas Bethesda kórház főigazgatója, Velkey György B. Kopp Judit szobrászművész alkotását vehette át.

Családbarát kórházi osztály címet kapott a Bajai Szent Rókus kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szülészeti és nőgyógyászati, koraszülött és újszülött pathológiai, gyermek onkohaematológiai és csontvelőtranszplantációs, valamint fül-orr-gége és fej-nyaksebészeti, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ belgyógyászati klinika reumatológia és a Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet traumatológia, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő gyermeksebészeti és traumatológiai osztálya, a Jávorszky Ödön Kórház ápolási és fül-orr-gégeosztálya, az MRE Bethesda Gyermekkórházának csecsemőosztálya és neurológiai osztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Jósa András Oktatókórház fül-orr-gégészeti, fej-nyaksebészeti, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktató Kórház Sántha Kálmán Szakkórház pszichiátriai rehabilitáció, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, Jósa András Kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink