hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Csak ha fizetnek, mennek a mentők (FRISSÍTVE: cselt vetett a nyomtatvány...)

Az ombudsman ajanlása ellenére sem hajlandó az Országos Mentőszolgálat a szombati Budapest Pride Felvonulást ingyen biztosítani – írja a hir24.hu.

A lap tolmácsolja, a Szivárvány Misszió Alapítvány megdöbbenését afelett, hogy az Országos Mentőszolgálat csak külön díj ellenében hajlandó biztosítani a szombati Budapes Pride Felvonulást. Emlékeztetnek az állampolgári jogok biztosa által három hete, 2012. június 11-én kiadott jelentésre, amelyben Szabó Máté megállapította, hogy a gyülekezési jog zavartalan gyakorlásának garantálása állami feladat, ezért felhívta az Országos Mentőszolgálatot, hogy a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, jelentős számú résztvevőt és ellentüntetőt mozgósító rendezvényeken térítésmentesen biztosítsa a mentést – olvasható a honlapon.

(Az ombudsman korábbi vizsgálati jelentését és közleményét itt olvashatják.)

FRISSÍTÉS (2012.07.04. 15:06)

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek úgy reagált: a felvonulás szervezőinek senki sem mondta, hogy nem biztosítják ingyen a rendezvényt. Miután a mentőszolgálatnak különböző információi voltak arról, hogy a szombati felvonulásra hány embert várnak, ezért július 2-án küldött levelükben azt kérték, hogy a mentőkapacitás meghatározása céljából a mellékelt megrendelő formanyomtatványukon jelöljék meg a várható résztvevők létszámát. Ennek a formanyomtatványnak vannak kötelező mellékletei, köztük egy jegyzék arról, hogy általában mennyibe kerül egy esetkocsi - fejtette ki a szóvivő, aki szerint vélhetően ezt értették félre, és hitték azt hogy nem biztosítják ingyen a rendezvényt. A mentőszolgálat erre a levélre azóta sem kapott választ.

(forrás: Hír24)

cimkék

Könyveink