hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Cáfol a tárca: csökken a kórházi adósság

A szaktárca szerint a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben folyamatosan csökken a kórházak adóssága; a kifizetések megkezdődtek.

A kórházak IV. negyedévi adósságállományának felmérése jelenleg folyamatban van, pontos adatok két héten belül várhatók – közölte szerkesztőségünkkel a szaktárca. A tavalyi, III. negyedévben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságának összesített adatai szerint a kórházak lejárt szállítói tartozása 43,3 milliárd forint volt.

Mint a közlemény emlékeztet: 2011. december végén – több, az egészségügyi humánerőforrás helyzet javítását célzó pénzösszeg mellett – a kasszasöprés révén 21 milliárd 70 millió, majd az E-Alap egyenlegjavulásából további 27 milliárd forint került az egészségügybe a többi között azzal a céllal, hogy az intézmények kifizessék lejárt szállítói tartozásaikat, így az adósságállomány számottevően csökkent.

2012. januárban az államtitkárság egyeztetéseket kezdeményezett a beszállítókkal a tartozások rendezésének módjáról. A tartozások kifizetése az említett összegekből megkezdődött – közölte az államtitkárság.

MedicalOnline
a szerző cikkei

(forrás: NEFMI - Egészségügyért Felelős Államtitkárság)
hirdetés

Könyveink