hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Budapesten találkoznak az egészségügyi menedzserek

Az Európai Egészségügyi Menedzsment Társaság (EHMA) ismét Budapesten tartja éves konferenciáját június 20-21-én.

A nemzetközi trendek bemutatása, a tapasztalatok hazai implementációja is célja a június 20-21-én, 34. alkalommal megrendezett konferenciának – mondta az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának (SE EMK) igazgatója, exállamtitkár, hozzátéve, a rendezvény házigazdája és hazai szakmai partnere az EMK. Emlékeztetett arra is, hogy az Európai Egészségügyi Menedzsment Társaság (European Health Management Association, EHMA), amely tömöríti a legnagyobb egészségügyi menedzsment társaságokat, oktató és kutató intézményeket, 2006-ban is hazánkban rendezte meg éves konferenciáját.

Az európai szervezet a menedzseri teljesítménnyel kapcsolatos standardok megteremtése révén támogatja az egészségügy fejlesztését a régióban és hazánkban. Mint azt a EHMA elnöke, Usman Khan a sajtótájékoztatón jelezte, a szervezet júniusi konferenciáján 15 szekcióban,  aktuális témák köré szervezett programmal és interaktív foglalkozásokkal várják a kutatókat, döntéshozókat, intézményvezetőket és egészségügyi szakembereket. Mintegy 350 részt vevőre számítanak, akik nemcsak Európa, hanem a világ más országaiból, így Kínából és az Egyesült Államokból is érkeznek majd.

Az egészségügyi menedzsment-gyakorlat fejlesztése, a tudományos és szakmai tevékenységek összehangolása a célja a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaságnak (MEMT) – fejtette ki Gaál Péter, a szervezet tavaly megválasztott elnöke. Elmondta azt is, szervezetük aktuális feladata a HungaroMedica egészségügyi szakkiállítás előkészítése, amely hiánypótló rendezvényként jelenik meg hamarosan a hazai szakmai események palettáján.

Az EHMA budapesti eseményének ikerrendezvénye az Interdiszciplináris Magyar Egészségügy (IME) egészségtudományos folyóirat azonos időpontban (június 20-21.) rendezett XII. Egészség-gazdaságtani Konferenciája, amelynek programját Pásztélyi Zsolt, a lap felelős szerkesztője ismertette. Kiemelte, a menedzsmentet érintő kérdések mellett fókuszba kerül a klinikum, az innováció és az egészségpolitika is a változás és változtatás tükrében. A témafelvetéseknek külön aktualitást ad, hogy az EHMA konferenciájának magyar szekcióját közvetlenül a 2018-as országgyűlési választások után, nem sokkal a kormány megalakulása után rendezik meg. Az IME lapigazgatója, Tamás Éva azt is hozzátette, konferenciájukon jelen lesznek az egészségügyi ágazatvezetés képviselői, akik bemutatják a jövőre vonatkozó elképzeléseiket.

A sajtótájékoztatón együttműködési megállapodás született a MEMT és az IME között, amelyet Tamás Éva és Gaál Péter írtak alá.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink