hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

Bíróságon folytatódik az ügyelet

Két nőgyógyász áll a Szekszárdi Járásbíróság előtt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt – számol be a TEOL.

Ők voltak ügyeletben, amikor a sértettet terhessége 16. hetében este fél kilenckor felvették a megyei kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályára súlyos hüvelyi vérzéssel. Az asszony öt nap múlva elhunyt, halálát kivérzés okozta. Az ügyészség ellátásának első óráit tette a per tárgyává.

A vádirat szerint az I. rendű vádlott a beteg felvételekor nem nézett vérképet, a II. rendű vádlottnak gondolnia kellett volna, hogy a görcsöket oxigénhiányos állapot is okozhatja. Ezért, a korábbihoz hasonlóan, nagyobb intenzitással kellett volna vért adni a betegnek.

Az első tárgyalási napon felmerült, hogy az egyik vádlott látott egy jegyzőkönyvet, miszerint az első műtét alatt egyszer már összeomlott a beteg keringése, de az altatóorvos erről a műtét alatt nem tett említést. Ez a jegyzőkönyv a belső vizsgálat anyagából kimaradt – olvasható a tudósításban a teol.hu-n.

(forrás: Tolnai Népújság)

cimkék

hirdetés

Könyveink