hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

 

Biohibridekkel a rák ellen

A szervezeten belül távirányítással lehetne pontosan célba juttatni a mikroszkopikus biohibrideket, számol be a GyártásTrend.

Angol tudósok olyan parányi robotokat (mikrobot) alkottak, amelyek az emberi testbe fecskendezve potenciálisan óriási segítséget nyújthatnak a rákgyógyításbanszámol be a GyártásTrend.  A „biohibrideknek” nevezhető kicsiny eszközök maximális hatékonysággal tudják távirányított módon célba juttatni az életmentő gyógyszereket. A mikrobotokat mesterségesen kicsit megpiszkált biológiai sejtek alkotják. A tudósok a manipulációval a véráramban is könnyen vezérelhető „futárokat” hoznak létre.

Amint azt kimutatták, a mágneses részecskékkel telefecskendezett mikroszkopikus spirulina algák képesek tűpontosan a tumorhoz eljuttatni a rákellenes gyógyszereket.

A technológiát a Manchesteri Egyetem berkeiben ötölték ki a kutatók. A projekttel kapcsolatban a fejlesztőcsapat egyik tagja Kostas Kostarelos professzor így fogalmazott: „A testben üzemeltethető és irányítható robotikus szisztémák megalkotása a bejuttatórendszerek kialakítása terén már jó ideje a Szent Grálnak számít.”

(forrás: GyártásTrend)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink