hirdetés
hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

Belejöttek a reformba

Az Obama elnök egészségügyi reformja második biztosításvásárlási hulláma zökkenőmentesebben indult, mint tavaly az első – írja az eski.hu.

November 15-én az USA-ban elindult a biztosítási piacokon keresztül történő biztosításvásárlás második periódusa, ami 2015. február 15-ig tart – idézi fel a lap. Ahhoz, hogy egy biztosított 2015. január 1-től fedezetben részesüljön, december 15-ig kell feliratkoznia vagy újra feliratkoznia. Az első periódusban több mint 8 millió lakos jelentkezett, a második periódusra ezt a számot 9 millióra vetítik előre, bár egyes becslések szerint elérheti a 13 milliót.

Jelenleg kb. 32 millió amerikai lakos nem rendelkezik egészségbiztosítással, közülük 17 millió jogosult az alacsonyjövedelműeket lefedő Medicaid-re, így kb. 15 millió jogosult az állami vagy a szövetségi piacokon történő biztosításvásárlásra (közülük sokan inkább a büntetés megfizetését vállalják a biztosítás vásárlása helyett).

Sylvia Mathews Burwell egészségügyi miniszter szerint az első napon, 500 ezer ember jelentkezett be a kormányzati portálra és 100 ezer nyújtotta be biztosítási kérvényét. Az idei indítás zökkenőmentesebb volt a tavalyinál, amikor hónapokig számítógépes üzemzavarok merültek fel – olvasható az eski.hu-n.

(forrás: GYEMSZI [ESKI])
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés