hirdetés
2024. augusztus. 25., vasárnap - Lajos, Patrícia.
hirdetés

Az EU szigorítja a kibertámadások elleni védekezési stratégiát az egészségügyben

Az Európai Bizottság fokozni fogja a kiberbiztonsági intézkedéseit az egyre inkább digitalizált egészségügyi ágazatban, amelyet már most is sorra érnek fenyegetések, új kihívásokat állítva fel, írja az Egészségügyi kiberbiztonsági szemle.

A Von der Leyen uniós végrehajtó bizottsági elnöki kinevezése előtt közzétett 2024-2029-es politikai iránymutatások szerint a kórházak és egészségügyi szolgáltatók kiberbiztonságára vonatkozó új cselekvési tervet az új megbízatás első 100 napjában fogják előterjeszteni.

Az iránymutatásokat egy nappal azelőtt tették közzé, hogy egy hatalmas informatikai kiesés világszerte leállította a kórházakat és más vállalkozásokat, rávilágítva az egészségügyi intézmények digitális infrastruktúrától való függőségére. A digitális egészségügy gyors fejlődése, valamint az adatvédelemmel és adatbiztonsággal kapcsolatos tudatosság növekedése miatt az EU igyekszik megerősíteni a harmadik féltől származó digitális infrastruktúrától való függetlenséget, olvasható a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának hírlevelében.

Részletek

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!