hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.

Az eset megerősítette a TASZ diagnózisát

Érdekes levélváltáshoz vezetett az egészségügyi államtitkárság és a Társaság A Szabadságjogokért (TASZ) között egy az utóbbi konferenciáján megidézett hálapénzes ügy.

Az április elsején megrendezett „Zokszó nélkül tűrjük?” című konferenciánk a betegjogok érvényesülésének hiányával, illetve az azok kikényszerítését biztosító panaszfórumok nem hatékony működésével foglalkozottemlékeztet honlapján a TASZ. – A jogesetek ismertetése kapcsán felmerült egy hálapénzzel kapcsolatos eset is, melyre az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Szakállamtitkársága azonnal lecsapott: kifogásolta, hogy miért nem tudtak az eseményről és azt, hogy a TASZ miért nem intézkedik - írják.

A konferencián elbeszélt esetben a sürgősségi ellátást csak hálapénz ellenében vállaltak – ebből indult az a honlapon is bemutatott levelezés, amely megerősíteni látszik az emberjogi szevezetnek azt az álláspontját, hogy „ma Magyarországon nincsen olyan szerv, amely hatékonyan biztosítaná a betegjogok érvényesülését”.

hirdetés

Könyveink