hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

"Az átalakítás egyetlen könnyen végrehajtható eleme zajlik, a rombolás"

Funk Sándorral, a Nyírő Gyula Kórház addiktológiai osztályának elbocsátott vezetőjével közöl interjút a magyarnarancs.hu.

Funk doktor szerint az új igazgató mindenáron meg akart szabadulni tőle, hogy ne zavarja a köreit. Ezen túl pedig pedig jól alany volt a példastatuálásra. „Elég régóta itt vagyok, és ha engem ilyen simán ki lehet rúgni, akkor mindenki veszélyben érezheti magát” – mondta, majd  a kérdésre, hogy milyen köröket zavarhatott volna, így válaszolt:

Az új igazgató és még néhány pszichiáter ambíciója, hogy újra kell teremteni a Lipótot valahol Budapesten. Tudomásom szerint a Merényi Gusztáv Kórházat (ami jelenleg az egyesült Szent István és Szent László Kórház része) szemelték ki erre a célra, a Nyírő - lévén önálló, kerületi közkórház - nem került szóba. Ám most, hogy Németh Attila megkapta a Nyírőt, nem is rejti véka alá, hogy az új Lipótmezőt itt szeretné megteremteni. A pályázata nem volt nyilvános, ám két hónappal ezelőtt megismerhettük a koncepciót, ami egyértelműen erre utal. A belgyógyászati osztályokkal egyáltalán nem számol, és meg akarja szüntetni a kórház területén működő - legnagyobb - magánklinikával kötött bérleti viszonyt is. Helyettük speciális pszichiátriai és neurológiai osztályokat, szakambulanciákat szeretne létrehozni, illetve egy nagy, országos intézményt. A koncepcióval nem lenne baj, de kalkulációt már nem mellékelt hozzá. Úgy vélem, jelenleg az átalakítás egyetlen könnyen végrehajtható eleme zajlik, a jelenlegi rendszer ellehetetlenítése, vagyis a rombolás. Csakhogy tudomásom szerint az ezt követő építkezésnek a minimális feltételei sincsenek meg”- olvasható a magyarnarancs.hu-n.

(forrás: Magyar Narancs)
hirdetés

Könyveink