hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Az alapellátó orvosok ismét jogi védelmet kérnek

Közleményben szólította fel az Országgyűlést az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöksége, hogy a képviselők támogassák a Büntető törvénykönyv szigorítását, amelynek értelmében komolyabban szankcionálható lenne az egészségügyi dolgozókat ért atrocitás.

A szervezet a múlt héten kezdeményezte, hogy a fideszes Lázár János, Kósa Lajos, Balsai István és a kereszténydemokrata Rubovszky György büntető törvénykönyvet több ponton módosító javaslata ne csak a pedagógusok, hanem az egészségügyi dolgozók védelmét is biztosítsa. A felvetés a Parlament alkotmányügyi és emberi jogi bizottsága vitájában is elbukott.

A Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége ezért ismételten arra kéri az Országgyűlést, s annak valamennyi képviselőjét, hogy a törvényjavaslat módosító indítványainak szavazása során támogassák a kezdeményezést. Hangsúlyozták: kezdeményezésük "nem a pedagógus társadalom ellen, hanem éppen mellettük és a szociális- és gyermekvédelmi ágazat munkatársai mellett szól".

A szövetség korábban felkérte Gyenes Gézát, a szervezet tiszteletbeli elnökét, hogy mint az egészségügyi bizottság jobbikos alelnöke, nyújtson be a büntető törvénykönyv módosítását célzó javaslatot.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink