hirdetés
2024. május. 12., vasárnap - Pongrác.

Átrendeződik a kórházi adósságok piaca

Miközben az MKB Bank fokozatosan kiszáll a kórházi adósságok faktorálásából, az OTP egyre nagyobb lehetőséget lát ebben a tevékenységben – írja a Világgazdaság.

Az egészségügyi intézmények fizetési nehézségei miatt ma már nem csupán a beszállítók, de egyre inkább a pénzintézetek is a kórházak finanszírozóivá válnak – idéz szakértőket a lap. A kórházak folyamatos likviditási gondokkal küzdenek, döntő többségük csak jelentős késedelemmel képes kifizetni a gyógyszerek, műszerek és orvosi eszközök ellenértékét, amit ma már nem csupán a kis- és középvállalatok, de a nagy beszállítók sem képesek elviselni. Így - bár arra vonatkozóan nincsenek adatok – számos cég kényszerülhet eladni a követeléseit.

Az eddigi legjelentősebb egészségügyi követeléseket kezelő cég, az MKB Faktoring viszont most azt tervezi, hogy fokozatosan kiszáll a kórházi adósságok faktorálásából. Ennek a Világgazdaság értesülése szerint részben személyi okai vannak: a cégtől ugyanis az OTP-hez igazolt Molnár Tamás korábbi igazgató, nem véletlen, hogy ez utóbbi pénzintézetnél viszont éppen most erősítenek rá erre az üzletágraolvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink