hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Átalakuló egészségügy

A Piac&Profit azokról a technológiai megoldásokról ír, amelyek új távlatokat nyitnak a betegségek kezelésében és az egészségmegőrzésben.

Az innovációban mi, magyarok is élen járunk, hiszen többek között cukorbetegek életét megkönnyítő mobilalkalmazást, bankkártya méretű „zseb EKG-t”, illetve online magánorvos foglaló rendszert is fejlesztett már ki hazai cég, sorolja a Piac&Profit.

Az úgynevezett medtech (medical technology, magyarul gyógyászati technológia) az egyik legdinamikusabban fejlődő terület jelenleg, hiszen az új technológiák, a digitális forradalom korábban nem látott távlatokat nyitnak meg az egészségügy területén. Az innovációs versenyben magyar cégek, startupok is felveszik a kesztyűt, hiszen számos, betegek életét megkönnyítő, vagy akár életeket mentő világújdonság került már ki honfitársaink kezei közül.

A Dcont névre keresztelt alkalmazást a vércukormérők fejlesztésében és gyártásában 30 éves tapasztalattal rendelkező, magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. fejlesztette ki. Az applikációban a betegek egyszerűen rögzíthetik vércukoradataikat – a gyártó legújabb, Dcont NEMERE névre keresztelt okos vércukormérőjével Bluetooth kapcsolaton keresztül azonnal, automatikusan.

Felmérések szerint ma a magyar lakosság 15 százaléka jár magánorvoshoz, a betegek körében pedig egyre népszerűbb az internetes szállásfoglalók mintájára működő „orvosfoglaló”, a Foglaljorvost.hu. A néhány éve indult online adatbázisban már 1200 hazai magánorvos található meg, 90 szakterületet lefedve, a kereső és időpont foglaló rendszert pedig már mintegy 50.000 regisztrált felhasználó alkalmazza rendszeresen. A felület az orvosok által megadott információk mellett publikus felhasználói értékelésekkel is segíti a betegek tájékozódását, az adott probléma tekintetében legmegfelelőbb orvos kiválasztását.

(forrás: Piac&Profit)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!