hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Astellas-díj: meghosszabbították a határidőt

December 11-én 24 óráig meghosszabbították a határidőt, addig bárki beküldheti saját történetét és ezzel érvényesen ajánlhatja orvosát az egyik legrangosabb díjára. Az immár ötödik alkalommal meghirdetett „Az év orvosa” pályázat ismertsége és népszerűsége idén ismét rekordokat döntött.

Szűk másfél hónap alatt összesen 157, egyenként is remek, a nagyszerű emberi és orvosi teljesítményt fókuszba állító történet érkezett. Az ajánlott orvosok között 2011-ben a háziorvosok ismét jelentős arányban vannak jelen, a velük kapcsolatos történetek száma az elmúlt évihez képest jelentősen nőtt. A beküldők a kórházi kezeléseket végző orvosaikat is hálával és szeretettel ajánlották a díjra. A szervezők az elkövetkezendő másfél hétben még várják az újabb betegtörténeteket, hogy aztán a december közepéig zajló jelölési szakasz végén az előzsűrizés is megtörténhessen. Ekkor fog kiderülni ugyanis, hogy a jelöltek közül kiket javasol a zsűri a továbbjutásra és rajzolja meg ezzel a másfél hónapon át zajló közönségszavazáson résztvevő orvosok körét.

A pályázat weboldalán zajló közönségszavazáson a legtöbb szavazatot kapott jelölt az Év Orvosa pályázat közönségdíját fogja elnyerni.

A Jubileumi Astellas-díj – Az év orvosa 2011 pályázat egyik újdonsága, hogy a közönségdíj mellett ettől az esztendőtől kezdve 5 orvosszakmai díj odaítélése is lehetőség nyílik. Az ezekre vonatkozó jelölés a betegek és a pályázati kiírás szerint jelölésre felkért szervezetek, illetve személyek közös támogatásával történik. A beküldött történetekben szereplő, s ezzel a díjra ajánlott orvosokat egyetértésük esetén a jelölők karolhatják fel és vehetik fel saját jelöltjeik közé.

Az eddigi tapasztalatok szerint a betegek szeretete és a jelölők szakmai megítélése nagyon közel esik egymáshoz, így az elmúlt hetekben máris sok ajánlott orvosból vált jelölt.

„Azon vagyunk, hogy a történetekben szereplő orvosok munkáját, teljesítményét a pályázaton keresztül minél többen megismerjék és ezáltal minél többen váljanak e rangos díj várományosává. Hihetetlen az az erő, amely évről-évre e pályázaton keresztül a betegek oldaláról megjelenik. Akikkel együttműködünk, saját megélt példájukon keresztül pontosan tudják, hogy a kezelés és gyógyulás folyamatában igenis vannak pozitív történetek. Meggyőződésünk, hogy minél többek számára tesszük láthatóvá e pozitív tapasztalatokat, annál szélesebb körben tehetünk az orvosi szakma és hivatás társadalmi elismertségéért – fogalmazott dr. Markovich György, a díjat alapító Astellas Pharma ügyvezető igazgatója.

A további történeteket a www.astellasazorvosokert.hu oldalon  2011. december 11-én 24.00 óráig várják.

MedicalOnline
a szerző cikkei

(forrás: www.astellasazorvosokert.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés